Akevitt - Aqua Vita - betyr livets vann og er Norges ubestridte nasjonaldrikk når det gjelder alkohodig drikke. Det er en spennende historie fra destillasjonskunsten kom til Europa på 1200-tallet, til den første dokumentasjonen vi har av akevitt i Norge i 1531 - og videre til dagens akevittproduksjon.

Bli med oss på en spennende og morsom akevittsmaking hvor du vil lære om fremstilling av brennevin, om potetens betydning og om kryddersammensetningene som utgjør de ulike smakene på akevittene. I tillegg lærer du om Linie-reisen, om fatmodning og betydningen av å bruke riktig glass til de edle dråpene!

Vi tilbyr akevittforedrag og smakinger hele året. Alle våre foredragsholdere er dyktige og engasjerte - og lidenskaplig opptatt av akevitt!

Ta kontakt for ledig kapasitet og priser. Ønsker du være med på et påmeldingsarrangement, se vårt kommende PROGRAM.


Akevittsmaking på kontoret? Vi stiller med foredragsholder, glass og smaksprøver hvis dere har lokaler! Kontakt oss for pristilbud.

Akevittsmaking på brennerier/ destillerier ? Vi tilbyr akevittsmakinger og omvisninger i produksjonslokalene til ulike brennerier og destillerier.

Akevittvandring ? Bli med på en av våre akevittvandringer til ulike “vannhull” for en smakebit på både historien og mat/drikke. Oslo / Hamar/ Gjøvik / Trondheim, ta kontakt for ledig kapasitet.


Digitalsmaking ? Vi tilbyr akevittsmaking og foredrag for bedrifter og grupper på Teams/ Zoom og har ulike pakker dere kan velge mellom. Spekemat & akevitt, sjokolade & akevitt m.fl , sommerfest & akevittsmaking - eller rett og slett akevittkåseri hvor dere lærer om spritproduksjon, krydder, fatmodning og ulike typer akevitt i løpet av en morsom time på Teams. Ønsker dere inkludere glass og smaksprøver (som må kjøpes via Vinmonopolet) har vi egne pakker med dette. Ta kontakt med oss for tilbud.

Visste du at det til stadighet befinner seg over 100.000 liter akevitt til sjøs som passerer ekvator?