Bli med på verdens eneste digitale Akevitteksperiment!

= NESTE KURS STARTER JANUAR 2024 =
Ønsker du info når vi åpner for påmelding, send oss en epost for å stå på liste
#

Unik mulighet! 30. januar 2023 kjører vi igang andre runde med verdens eneste digitale Akevitteksperiment!
Her får dere være med på digital reise over 8 uker hvor dere får lære alt dere ønsker å vite om hvordan man lager norsk fatmodnet akevitt. Dere vil få innblikk i hemmelighetene bak produksjonen og ta del i hele prosessen det er å lage en akevitt fra poteten sendes til koking til du sitter med det ferdige sluttproduktet med din egendesignede etikett på akevittflaska.

I løpet av disse ukene får dere se nærmere på hele produksjonsprosessen bak potetspritproduksjon, kolonnedestillering, krydder (destillat vs maserasjon), fatmodning, blending, tapping og etikettdesign. I tillegg får dere lære om historien til norsk akevitt og norsk drikkekultur. Vi skal også lære om glassets betydning og hvordan du kan kombinere mat og akevitt, samt hvordan du kan imponere gjestene med friske akevittcocktails. Mange nye akevittprodusenter er også etablert i de siste to årene, så vi skal også sammenligne tradisjonelle metoder og nye måter akevitt lages på.
På dette kurset får dere være med på en helt unik opplevelse og bli en akevittekspert med førstehåndskunnskap om norsk akevitt.

Hva får du?

  • være med på akevittproduksjon fra potet til ferdig flaske gjennom 7 moduler/ 8 uker

  • mulighet til å kjøpe en helt spesiell akevitt laget kun for dette kurset av dere (må kjøpes utenom pga norsk lov, se lenger ned)

  • tilgang til vår egen kursportal hvor du kan se videoer og moduler når det passer deg (både på nett og i app)

    - du har tilgang til kurset og portalen i 1 helt år fra dato for kursstart (30.jan)

  • tilgang til å spørre våre rå akevitteksperter om hva som helst som du lurer på om akevitt

  • en egen, lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål

  • ukentlige samlinger på Teams/ Zoom hvor vi har “Q & A”s (spørsmål & svar) med ulike akevitteksperter

  • digitale “besøk" og presentasjoner hos ulike akevittprodusenter

  • Startkit med 6 akevittglass

  • Akevitthjulet (et nyttig smakshjul utarbeidet av Norske Akevitters Venner)

  • Boka “Det Gylne Måltid” med historien om norsk akevitt + masse matoppskrifter

  • Heftet “Norske brennerier, destillerier og frittstående brennevinsprodusenter” utgitt 2021 av Norske Akevitters Venner.

  • T-skjorte med Akevitteksperimentets-logo

  • Skjenketut

  • Akevittplanken - en unik akevittplanke laget av eikestaver fra akevittfat med plass til 4 glass

  • Sist, men ikke minst får du mulighet til å bli med på produsentbesøk og akevittlab på Atlungstad Håndverksdestilleri og Atlungstad Brenneri. Dagen inkluderer omvisning på brenneriet, samt at vi har akevittlab under kyndig veiledning fra Halvor Heuch og leker oss med destillater, råsprit og fat- og lager vår egen akevitt. Labdagen er planlagt i uke 10 - eksakt dag og sted bestemmer vi sammen med dere i gruppa slik at alle får vært med. Vi prøver også i år å samkjøre med dagen samtidig som de brenner råsprit (dette skjer kun i mars 2023).
    Denne akevitten kan på slutten av kurset kan bestilles kun av dere som deltar på eksperimentet.

  • Vi har også noen overraskelser underveis i kurset

  • Du får også med 4 Riedel Aquavit Glass og 1 Opland Aquavit tumbler glass (drink glass) og Atlungstad Brenneris egne “akevitt” sokker.

    Prisen er NÅ kr 6.990,- og vi stenger for påmelding 30.januar 2023.

Jeg er så heldig å få være med på Akevitteksperimentet 2022. I mai tilbragte vi deltakere en hel dag på Atlungstad Brenneri i Stange, for å blende vår egen akevitt. For en dag - for en opplevelse og for en lærdom! Hedersmann Halvor Heuch delte av sin utømmelige kunnskap, viste oss rundt med historier, teori, glede og latter, ja det gjorde denne dagen og rundturen på Atlungstad magisk. Duftene ble mange, intense og prøvende - men vi ble enige til slutt. Akevitteksperimentet Akevitt nr 1. Tusen hjertelig takk for magisk, velsmakende og velduftende dag i akevittens tegn!
— Deltager Oddrun Merete Sagevik

Ønsker du..


Akevitteksperimentet er for deg som

* ønsker å lære detaljer om hvordan norsk akevitt lages
* som ønsker å få større innblikk i prosessen bak akevittproduksjon
* som ønsker mer kunnskap om smak, aroma, krydder og hvordan kombinere mat og akevitt

Etter kurset vil du

- sitte med en helt unik akevitt i glasset og en flaske du har designet etiketten på selv
- ha oversikt over hele produksjonsprosessen fra potet til akevitt
- kunne briljere med din kunnskap om norsk fatmodnet akevitt
- kunne sette opp akevittmenyer med tilpassede akevitter til de ulike rettene
- kunne lage friske, deilige akevittdrinker du kan enkelt kan servere deg selv og dine gjester

Pris: kr 6.990,- pr person (rabatt kr 1000,- / ord pris 7.990,-)
Delbetaling:
Betalingen kan deles opp i 2 betalinger, hvorav den første ved påmelding (kr 4.195,-), og den neste i januar ( kr 4.195,-).
Aldersgrense: 20 år
Du får også med 4 Riedel Aquavit Glass og 1 Opland Aquavit tumbler glass (drink glass) og Atlungstad Brenneris “akevitt” sokker.

Det vil være separat bestilling av sluttproduktet som tilkommer med kr. 590,- pr akevittflaske (70 cl).
Denne er frivillig å bestille, og man kan også bestille flere flasker dersom ønskelig.
Flasken får du hentet ut på ditt lokale Vinmonopol eller vi bestiller ut hele spesialbestillingen og avtaler levering.

Vi kommer til å vise akevittproduksjonsprosessen både hos større og mindre produsenter. Vårt ferdige produkt og vår hovedprosess vil vi følge på Atlungstad Håndverksdestilleri i Stange, hvor destillatør Halvor Heuch vil være en av våre fremste eksperter og mentorer.

Kurset starter mandag 30.januar 2023. Hver uke i 8 uker vil du få tilgang til en ny modul, samt et live webinarer på mandager kl 19:00 hvor det blir tema fra ukens modul og muligheter for live spørsmål/svar. Disse vil du kunne se i opptak om du ikke har mulighet til å være med live. Du har også tilgang til kursmodulene i et helt år fra kursstart.


Det er andre gang vi lager dette digitale opplevelseskurset. Det betyr at det kan bli noen endringer og justeringer underveis på reisen.

Ta kontakt med Stine i Akevittruten for eventuelle spørsmål!
stine@akevittruten.no / tlf 41126600

SEND DIN PÅMELDING HER:

Enkelte poteter gir mer glede enn andre