Bli med på verdens eneste digitale Akevitteksperiment!
= NESTE KURS STARTER JANUAR 2024 =
Ønsker du info når vi åpner for påmelding, send oss en epost for å stå på liste
#
Unik mulighet! 30. januar 2023 kjører vi igang andre runde med verdens eneste digitale Akevitteksperiment!
Her får dere være med på digital reise over 8 uker hvor dere får lære alt dere ønsker å vite om hvordan man lager norsk fatmodnet akevitt. Dere vil få innblikk i hemmelighetene bak produksjonen og ta del i hele prosessen det er å lage en akevitt fra poteten sendes til koking til du sitter med det ferdige sluttproduktet med din egendesignede etikett på akevittflaska.
I løpet av disse ukene får dere se nærmere på hele produksjonsprosessen bak potetspritproduksjon, kolonnedestillering, krydder (destillat vs maserasjon), fatmodning, blending, tapping og etikettdesign. I tillegg får dere lære om historien til norsk akevitt og norsk drikkekultur. Vi skal også lære om glassets betydning og hvordan du kan kombinere mat og akevitt, samt hvordan du kan imponere gjestene med friske akevittcocktails. Mange nye akevittprodusenter er også etablert i de siste to årene, så vi skal også sammenligne tradisjonelle metoder og nye måter akevitt lages på.
På dette kurset får dere være med på en helt unik opplevelse og bli en akevittekspert med førstehåndskunnskap om norsk akevitt.
Hva får du?
være med på akevittproduksjon fra potet til ferdig flaske gjennom 7 moduler/ 8 uker
mulighet til å kjøpe en helt spesiell akevitt laget kun for dette kurset av dere (må kjøpes utenom pga norsk lov, se lenger ned)
tilgang til vår egen kursportal hvor du kan se videoer og moduler når det passer deg (både på nett og i app)
- du har tilgang til kurset og portalen i 1 helt år fra dato for kursstart (30.jan)
tilgang til å spørre våre rå akevitteksperter om hva som helst som du lurer på om akevitt
en egen, lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål
ukentlige samlinger på Teams/ Zoom hvor vi har “Q & A”s (spørsmål & svar) med ulike akevitteksperter
digitale “besøk" og presentasjoner hos ulike akevittprodusenter
Startkit med 6 akevittglass
Akevitthjulet (et nyttig smakshjul utarbeidet av Norske Akevitters Venner)
Boka “Det Gylne Måltid” med historien om norsk akevitt + masse matoppskrifter
Heftet “Norske brennerier, destillerier og frittstående brennevinsprodusenter” utgitt 2021 av Norske Akevitters Venner.
T-skjorte med Akevitteksperimentets-logo
Skjenketut
Akevittplanken - en unik akevittplanke laget av eikestaver fra akevittfat med plass til 4 glass
Sist, men ikke minst får du mulighet til å bli med på produsentbesøk og akevittlab på Atlungstad Håndverksdestilleri og Atlungstad Brenneri. Dagen inkluderer omvisning på brenneriet, samt at vi har akevittlab under kyndig veiledning fra Halvor Heuch og leker oss med destillater, råsprit og fat- og lager vår egen akevitt. Labdagen er planlagt i uke 10 - eksakt dag og sted bestemmer vi sammen med dere i gruppa slik at alle får vært med. Vi prøver også i år å samkjøre med dagen samtidig som de brenner råsprit (dette skjer kun i mars 2023).
Denne akevitten kan på slutten av kurset kan bestilles kun av dere som deltar på eksperimentet.Vi har også noen overraskelser underveis i kurset
Du får også med 4 Riedel Aquavit Glass og 1 Opland Aquavit tumbler glass (drink glass) og Atlungstad Brenneris egne “akevitt” sokker.
Prisen er NÅ kr 6.990,- og vi stenger for påmelding 30.januar 2023.
Pris: kr 6.990,- pr person (rabatt kr 1000,- / ord pris 7.990,-)
Delbetaling: Betalingen kan deles opp i 2 betalinger, hvorav den første ved påmelding (kr 4.195,-), og den neste i januar ( kr 4.195,-).
Aldersgrense: 20 år
Du får også med 4 Riedel Aquavit Glass og 1 Opland Aquavit tumbler glass (drink glass) og Atlungstad Brenneris “akevitt” sokker.
Det vil være separat bestilling av sluttproduktet som tilkommer med kr. 590,- pr akevittflaske (70 cl).
Denne er frivillig å bestille, og man kan også bestille flere flasker dersom ønskelig.
Flasken får du hentet ut på ditt lokale Vinmonopol eller vi bestiller ut hele spesialbestillingen og avtaler levering.
Vi kommer til å vise akevittproduksjonsprosessen både hos større og mindre produsenter. Vårt ferdige produkt og vår hovedprosess vil vi følge på Atlungstad Håndverksdestilleri i Stange, hvor destillatør Halvor Heuch vil være en av våre fremste eksperter og mentorer.
Kurset starter mandag 30.januar 2023. Hver uke i 8 uker vil du få tilgang til en ny modul, samt et live webinarer på mandager kl 19:00 hvor det blir tema fra ukens modul og muligheter for live spørsmål/svar. Disse vil du kunne se i opptak om du ikke har mulighet til å være med live. Du har også tilgang til kursmodulene i et helt år fra kursstart.
Det er andre gang vi lager dette digitale opplevelseskurset. Det betyr at det kan bli noen endringer og justeringer underveis på reisen.
Ta kontakt med Stine i Akevittruten for eventuelle spørsmål!
stine@akevittruten.no / tlf 41126600
SEND DIN PÅMELDING HER: