Bli med på verdens eneste digitale Akevitteksperiment!

Unik mulighet! I januar 2025 kjører vi igang neste runde med verdens eneste digitale Akevitteksperiment!
Her får dere være med på digital reise i 3 måneder hvor dere får lære alt dere ønsker å vite om hvordan man lager norsk fatmodnet akevitt. Dere vil få innblikk i hemmelighetene bak produksjonen og ta del i hele prosessen det er å lage en akevitt fra poteten sendes til koking til du sitter med det ferdige sluttproduktet med din egendesignede etikett på akevittflaska.

I løpet av disse ukene får dere se nærmere på hele produksjonsprosessen bak potetspritproduksjon, kolonnedestillering, krydder (destillat vs maserasjon), fatmodning, blending, tapping og etikettdesign. I tillegg får dere lære om historien til norsk akevitt og norsk drikkekultur. Vi skal også lære om glassets betydning og hvordan du kan kombinere mat og akevitt, samt hvordan du kan imponere gjestene med friske akevittcocktails. Mange nye akevittprodusenter er også etablert i de siste årene, så vi skal også sammenligne tradisjonelle metoder og nye måter akevitt lages på.
På dette kurset får dere være med på en helt unik opplevelse og bli en akevittekspert med førstehåndskunnskap om norsk akevitt.
Vi skal også lage vår egen akevitt hvor dere som deltar får være med på å bestemme innhold og smak.

Hva får du?

  • være med på akevittproduksjon fra potet til ferdig flaske gjennom 8 moduler/ 3 måneder

  • mulighet til å kjøpe en helt spesiell akevitt laget kun for dette kurset av dere (må kjøpes utenom pga norsk lov, se lenger ned)

  • tilgang til vår egen kursportal hvor du kan se videoer og moduler når det passer deg - både på nett og i egen app

    - du har tilgang til kurset og portalen i ett helt år fra dato for kursstart (mandag 27.jan)

  • tilgang til å spørre våre rå akevitteksperter om hva som helst som du lurer på om akevitt

  • en egen, lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål

  • ukentlige samlinger på Teams/ Zoom hvor vi har “Q & A”s (spørsmål & svar) med ulike akevitteksperter og produsenter

  • digitale “besøk" og presentasjoner hos ulike akevittprodusenter

  • Startkit med 6 akevittglass

  • Akevitthjulet (et nyttig smakshjul utarbeidet av Norske Akevitters Venner)

  • Akevittboka - den nordiske Akevittrevolusjonen av Arnt Steffensen

  • T-skjorte med Akevitteksperimentets-logo

  • Skjenketut

  • 4 Riedel Aquavit Glass hvis du bestiller før 31.12.2024!

  • 1 Opland Tumbler Glass (drink glass)

  • Akevittrutens akevitt-headover/ hals, lue og kulepenn

  • Labdag! Sist, men ikke minst får du mulighet til å bli med på produsentbesøk og akevittlab på Atlungstad Håndverksdestilleri og Atlungstad Brenneri. Dagen inkluderer omvisning i brenneriet, samt at vi har akevittlab under kyndig veiledning fra destillatør Halvor Heuch og leker oss med destillater, råsprit og fat- og lager vår egen akevitt. Labdagen er planlagt i mars - eksakt dag og sted bestemmer vi sammen med dere i gruppa slik at alle får vært med.
    På labdagen er også lunsj på Atlungstad Brenneri inkludert.
    Denne akevitten kan på slutten av kurset kan bestilles kun av dere som deltar på eksperimentet.

  • Vi har også noen overraskelser underveis i kurset..

  • Tidligere deltakere får også mulighet til å bli med på nye kursrunder mot eget tillegg kr 1.500,- dersom vi setter opp kurset videre. (Kr 1500,- er pris for 2025 som inkluderer labdagen. Velkomstpakken med glass osv gjelder kun nye deltagere).

  • NB! Dette kurset kjører vi kun 1 gang pr år!

    Prisen er kr 6.490,- og vi stenger for påmelding 27.januar 2025

Jeg er så heldig å få være med på Akevitteksperimentet 2022. I mai tilbragte vi deltakere en hel dag på Atlungstad Brenneri i Stange, for å blende vår egen akevitt. For en dag - for en opplevelse og for en lærdom! Hedersmann Halvor Heuch delte av sin utømmelige kunnskap, viste oss rundt med historier, teori, glede og latter, ja det gjorde denne dagen og rundturen på Atlungstad magisk. Duftene ble mange, intense og prøvende - men vi ble enige til slutt. Akevitteksperimentet Akevitt nr 1. Tusen hjertelig takk for magisk, velsmakende og velduftende dag i akevittens tegn!
— Deltager Oddrun Merete Sagevik
Dette er et eksperiment som trygt kan anbefales. Jeg har vært så heldig å få være med på både nr1 og nr 2. Her kommer vi inn på de beste destillatører og bak i det helligste. Lærer om krydder og glass, mat og drikke. Det hele krones med en en fantastisk seanse hvor vi blander vår egen akevitt. Den kunnskapen som vi får her er verdifull i vårt videre arbeid med å fremme akevitten som Norges nasjonaldrikk.
— Deltager Terje Michelsen

Ønsker du..


Akevitteksperimentet er for deg som

* ønsker å lære detaljer om hvordan norsk akevitt lages
* som ønsker å få større innblikk i prosessen bak akevittproduksjon
* som ønsker mer kunnskap om smak, aroma, krydder og hvordan kombinere mat og akevitt
* som vil være med å lage din egen akevitt

Etter kurset vil du

- sitte med en helt unik akevitt i glasset og en flaske du har designet etiketten på selv
- ha oversikt over hele produksjonsprosessen fra potet til akevitt
- kunne briljere med din kunnskap om norsk fatmodnet akevitt
- kunne sette opp akevittmenyer med tilpassede akevitter til de ulike rettene
- kunne lage friske, deilige akevittdrinker du kan enkelt kan servere deg selv og dine gjester

Pris: kr 6.490,- pr person
Delbetaling:
Betalingen kan deles opp i 2 betalinger, hvorav den første ved påmelding (kr 3.250,-), og den neste i januar ( kr 3.250,-).
Aldersgrense: 20 år
Du får også med 4 Riedel Aquavit Glass og 1 Opland Aquavit tumbler glass (drink glass) i tillegg til startkit som nevnt over.

Det vil være separat bestilling av sluttproduktet som tilkommer med kr. 590,- pr akevittflaske (70 cl).
Denne er frivillig å bestille, og man kan også bestille flere flasker dersom ønskelig.
Flasken får du hentet ut på ditt lokale Vinmonopol eller vi bestiller ut hele spesialbestillingen og avtaler levering.

Vi kommer til å vise akevittproduksjonsprosessen både hos større og mindre produsenter. Vårt ferdige produkt og vår hovedprosess vil vi følge på Atlungstad Håndverksdestilleri i Stange, hvor destillatør Halvor Heuch vil være en av våre fremste eksperter og mentorer.

Kurset starter mandag 27.januar 2025. Hver uke i 8 uker vil du få tilgang til en ny modul, samt et live webinarer på mandager kl 19:00 hvor det blir tema fra ukens modul og muligheter for live spørsmål/svar. Disse vil du kunne se webinaret i opptak om du ikke har mulighet til å være med live. Du har også tilgang til kursmodulene i et helt år fra kursstart. Det vil være pause ved ferier - og vi tapper akevitten vår i mai/juni så man vil i praksis være med i kursloopen i ca halvt år hvis man ønsker.

Det er fjerde gang vi lager dette digitale opplevelseskurset. Det betyr at det kan bli noen endringer og justeringer underveis på reisen, i tillegg har vi alltid noen overraskelser på lur underveis i kurset.

Ta kontakt med Stine i Akevittruten for eventuelle spørsmål!
stine@akevittruten.no / tlf 41126600

SEND DIN PÅMELDING HER:

Her ser dere en smakebit av modul 1 i kurset.

Takk for en flott dag på Atlungstad! Spennende å mikse og blande og kjenne på dette med en gang.
— Rolf om labdagen
Tusen takk for en fantastisk dag alle sammen🤩 og Stine - du er bare helt rååå👌💪 for ett supert opplegg!!! Jeg storkosa meg max i går!!! Og så kult å sitte der og lukte, teste- smake🤩🤩🤩 det var jo himmelrike! Var som en liten unge på julaften igår jeg😅
— Janne om labdagen
Tusen takk for en fantastisk dag på Atlungstad! Utrolig morsomt å prøve seg på sammensetting av smak. 🥂 Det var også en opplevelse å se brenneriet i drift. All ære til Stine 👍👍👍
— Ole Kristian om labdagen
Jeg ser at du skal starte opp et nytt Akevittekspriment på nyåret. Jeg deltok på det forrige eksprimentet og har lyst til å melde meg på det neste også. Det at det var et nytt tema fra en til neste akevittprodusent, ble interessant og lærerikt, for jeg plukket opp litt her og der som var nytt for meg. Og at teamskveldene var tatt opp i lokalene til den enkelte produsenten satte en spiss på det hele. Ingen er helt like. Selv om jeg har vært innom de fleste eldre brenneriene/destilleriene etter hvert, var det ofte noe nytt å legge merke til.

Høydaren er jo når vi sitter rundt bordet med alle ingrediensene og oppdager hva som skjer ved å tilsette forskjellige destillater og maserater. Som til slutt ender opp med å bli en spesialakevitt som man har vært med på å lage selv. Og helt til slutt kan man sitte hjemme å kose seg med de edle dråpene i et høyt stetteglass.
— Deltager Rolf Huseby